Haber

Atatürk Üniversitesi uzman ekibiyle depremzedelere psikolojik destek vermeye devam ediyor.

Atatürk Üniversitesi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenen Malatyalı vatandaşlara ve çocuklara psikolojik destek sağlamaya devam ediyor.

Üniversite Kurumsal İletişim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre üniversite, afet bölgesine yaptığı yardımlarla sosyal hayatın canlandırılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Üniversite bünyesinde bulunan Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde görevli 50 çalışan beyin sarsıntısı alanında görevlendirildi.

Ekip bu süreçte depremzedelerle ve özellikle de yaşananları anlamlandırmada güçlük çekebilecek çocuklarla bir araya gelerek çeşitli manevi ve ilk yardım tekniklerini kullanarak sürecin olumsuz etkilerini azaltmaya çalışıyor.

Bu kapsamda çalışanlar, bire bir sohbet edip oyunlar, danslar ve uygulamalı etkinlikler yaptıkları çocuklara çeşitli oyuncaklar hediye etti.

Üniversite kampüsü, yaşam merkezi, ilkokul, anaokulu, kız öğrenci yurdu, çadırkentler ve bir köyü ziyaret eden Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi uzmanları, burada çocuklarla bir araya gelerek eğlenceli vakit geçirmeleri için etkinlikler gerçekleştirdi.

Psikososyal güçlendirme ve rehabilitasyon kümesinin yanı sıra bölgede görev yapan hemşire ve doktorlar Malatya’da depremden etkilenen çocukların ve ailelerinin yaşamsal bulgularını kontrol ederek, kritik hastalara ilaç verdi.

Depremzedelerin sürekli kullandığı ilaçlar hakkında hastaları bilgilendiren yetkililer, psikiyatrik destek almak isteyenleri ekipteki uzmanlara yönlendirdi.

cinarhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu